HABERLER
12.01.2016
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI EĞİTİM ÇALIŞTAYI


tamoxifen

tamoxifen uk brands

tamoxifen uk

tamoxifen citrate 20mg online kristinasmith.us tamoxifen cost

amoxicillin 500mg cost

amoxicillin

naltrexone for alcoholism

buy naltrexone uk

tamoxifen mechanism of action

tamoxifen

buy prednisolone liquid

prednisolone side effects igliving.com buy prednisolone for dogs

amitriptyline nerve pain in leg

nerve pain amitriptyline

buy antidepressants

buy amitriptyline london

purchase abortion pill online

abortion pill online usa

naltrexone where to buy

where can i buy low dose naltrexone

antidepressant online delivery

buy sertraline online buy zoloft online

abortion pill over the counter in usa

abortion pill online usa

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin koordinesinde yürütülen Eğitim İhtiyaç Analizi Çalıştayı, 12 Ocak 2016 gerçekleşti. Derneğimizi temsilen katıldığı çalıştayda yer alan Başkanımız Sayın Hakan ÜLKER, üyelerimizden de gelen taleplerin içinde yer aldığı 13 maddelik öneride bulundu.

GMMD Derneğinin çalıştayda değindiği konular:

1- Gümrük politikaları ticari serbestlik sunarken ulusal güvenlik açısından risk taşıyabilmektedir. Bugün ulusal güvenliği tehdit etmeyen bir eşya yarın edebilir. Bu nedenle tüm personele her yıl belirli periyotlarla ulusal güvenlik eğitimi verilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

2-Eğitim aşamasında muayene memuru üstatların derslere girmesi.  Teorik bilgiden daha çok pratik bilgisi olan üstatlarının derse katılması.

3-Personel planlamasının çok önemli olduğu vurgulanmıştır. Muayene Memuru ihtiyacı  olmadığı halde hala alınması vurgulanmıştır. 600 kişi ile yolcu işlemlerini de yapan muayene memurları yolcu salonu alınmasına rağmen beyanname incelenmesinin geliştirilmesi için  sayı 2000 e yakın hale getirildi.  Fakat  işin uzmanı memur gibi antrepoda, tescil de çalışıyor. Bu kadar zamanda eğitim, staj yeterlilik bu iş gücü boşa gidiyor hem eğitim dairesi hem bakanlık bu konu da kayıp yaşıyor, motivasyonda düşeşe geçiyor.

4-Kurumda merkezin uygulamaları aidiyet duygusunun  yok olmasına yol açıyor.
5-Merkezin taşraya olumsuz bakması ciddi problemler doğuruyor. Saha ve mükellef hakkında yeterli bilgeye sahip olunmaması, bu problemlerin oluşmasının en önemli nedeni.

6-Muayene Memurunun İngilizce  eğitim alması gerektiği vurgulanmıştır.

7-Muayene Memuru eğitimi için  en az 1 sene bekliyor. Planlama yapılması gerektiği ya da direkt eğitime alınması gerektiği vurgulanmıştır.

8-İhtisaslar arası rotasyon olması gerektiği vurgulanmıştır. Örnek: İhtisas alanı tesktil olan bir yerde görev yapan  muayene memuru  yine ihtisas alanı tekstil olan yere rotasyona tabii tutulması bu durum da hem devletin kaybı önlenir hem de uzmanlaşma olur.

9-Muayene Memuruna silah taşıma ruhsatı çıkartmak için her isteyene vergilerden muaf olarak verilmesi.

10-Stres baskı yönetimi eğitiminin verilmesi.

11-İş yükünün azaltılması ve fiziki şartların düzeltilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

12- Stajda Muayene Memurunun daha etkin ve saha şartlarında çalıştırılması gerektiği belirtilmiştir.

13-Rotasyon konusunda personelin yaşadığı zorlukların anlaşılması konusunda üst düzey bürokratlara bir eğitim verilmesi.

Müsteşar Yardımcımız Sayın Neşet AKKOÇ “Eğitim Çalışmaları”na Verdikleri Öneme Değindi

Çalıştayın açılışında konuşan Müsteşar Yardımcısı Neşet Akkoç, ülkemizin stratejik konumu ve coğrafi özellikleri itibariyle önemli bir yapıya sahip olduğunu belirterek, Bakanlık olarak üzerimize düşen görevi en kaliteli ve hızlı bir şekilde yerine getirmemiz gerektiğini söyledi. “Temel hedeflerimizden biri ticaretin hızlı ve güvenli bir şekilde istenilen seviyelere yükselmesidir” diyen Müsteşar Yardımcısı Akkoç, düzenlenen bu çalıştayda elde edilen sonuçların bir eylem planı şeklinde uygulamaya geçirileceğini ifade etti.

Çalıştaya diğer kamu kurumlarından katılım sağlayan kurum temsilcilerine teşekkür eden Akkoç, yürütülen bu çalışmanın Bakanlığımız ve genel anlamda tüm kamu kurumları için önemli bir proje olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Barca da, Türkiye’de 2003’den sonra kamu kurumlarına yeni bir anlayışın geldiğini, bunun da stratejik programlar ve iç denetim gibi konularda önemli uygulamaların başlamasına zemin hazırladığını ifade etti. Prof. Dr. Barca, tüm bu gelişmelerin, kamu kurumlarının daha profesyonel yönetilmeleri adına hayata geçirilmesi gereken hususlar olduğunun altını çizdi.

 

17 bin çalışana sahip olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın personel profilinin daha donanımlı ve nitelikli olması adına yürütülen bu projenin öneminin uzun vadede daha iyi anlaşılacağını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Barca, kamu kurumlarının kalitesini artıran en önemli faktörün insan olduğunu ifade etti. Barca, “Amacımız, uzun vadede nasıl bir eğitim planı yapılması gerektiğini tespit etmektir. Yapacağımız çalışmada, eğitim eksikliğinden kaynaklanan hususları belirlememiz halinde, ulaşılacak sonuca giden yolu daha doğru tayin edebiliriz” diye konuştu.


Son Eklenen Haberler
Yalova Valisi Sn. Dr. Hülya KAYA’ya Ziyaret
Daire Başkanlarımız Sn. Hüseyin YAVUZ’a ziyaret
İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneğine Ziyaret